Makumat Bantuan Kecemasan #MUSAADAHCOVID19 MAIWP

Saiz Tulisan :

covid7

SPZ1PENGENALAN

Bantuan Khas COVID-19 ini merupakan salah satu usaha MAIWP bagi membantu meringankan beban orang awam susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat penularan wabak COVID-19.

Bantuan diberikan kepada penjaja/peniaga kecil, pekerja dan individu yang terjejas sumber pendapatan agar dapat meneruskan kelangsungan hidup dalam tempoh ini.

 

OBJEKTIF

  1. Membantu golongan pendapatan pertengahan yang terjejas dengan Perintah Kawalan Pergerakan wabak COVID-19.
  2. Membantu meringankan beban hidup golongan penjaja/peniaga kecil dan pekerja B40 agar mereka dapat meneruskan kehidupan dengan lebih baik.

 

BANTUAN ZAKAT KECEMASAN #MUSAADAHCOVID19 MAIWP

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, MAIWP mengambil maklum bahawa ramai terkesan ekoran penularan wabak COVID-19. Oleh itu, MAIWP menawarkan bantuan kecemasan kepada mereka yang terjejas pendapatan dan tidak menerima Bantuan Kewangan Bulanan MAIWP.

SOALAN LAZIM BANTUAN ZAKAT BAITULMAL MAIWP : COVID-19

Saya terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan kerana COVID-19

Skim Bantuan Kecemasan

Tertakluk kepada keperluan dengan jumlah isi rumah diambil kira

Menetap di Wilayah Persekutuan dan terputus perbelanjaan kerana tidak ada sumber pendapatan akibat PKP

Bantuan-MAkanan-01-01.jpgBANTUAN-PERALATAN-KESIHATAN-RM327-JUTA--1-Version-.jpgBANTUAN-ZAKAT-KECEMASAN-COVID19-RM3JUTA.jpgBANTUAN-ZAKAT-KHAS-TAMBAHAN--Version-2-.jpgHKL-01.jpgHKL-02.jpgPeruntukan-Khas-MAIWP-COVID19-01.jpgSUMBANGAN-MAKANAN-HARIAN-MAIWP-SEPANJANG-PERINTAH-KAWALAN.jpgPPZ-MAIWP-YAPIEM-01.jpgsumbangan-kebajikan-01.jpgsumbangan-kebajikan-02.jpgsumbangan-kebajikan-03.jpgBnatuan-Zakat-Bulanan-Diawalkan-01.jpgCOVID-SOALAN-LAZIM-02.jpgBORANG-BANTUAN-ZAKAT-KECEMASAN-COVID19-2nd-version--14-SIZE.jpg


 Memacu Kegemilangan Ummah 
TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!