USAHAWAN DIBIMBING PADA PROGRAM ‘GROWTHPRENEUR SUCCESS’

Saiz Tulisan :

 mini DSC08176

NILAI, 1 Disember 2022 - Program ‘Growthpreneur Success’ yang dikendalikan oleh Bahagian Pembangunan Asnaf Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (BPA MAIWP) merupakan permulaan perkongsian ilmu dan MAIWP akan menjalankan sesi pemantauan berkala terhadap perniagaan yang dijalankan oleh usahawan terlibat dalam tempoh setahun.

“Projek perintis MAIWP ini dijangka dapat melahirkan usahawan yang mampu berdikari dan gigih berusaha untuk membangunkan ekonomi keluarga melalui perniagaan,” ucap encik Mohd Fauzi Abidin, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Pengurusan) MAIWP ketika ditemui selepas  menyempurnakan perasmian penutup Program 'Growthpreneur Success' MAIWP dengan kerjasama UniKL-BMI di Institut Kepimpinan Dan Pembangunan UiTM Bandar Einstek, Nilai sebentar tadi.

MAIWP telah merangka kerjasama bersama UniKL-BMI untuk melatih 80 Usahawan Asnaf MAIWP yang celik IT berkemahiran dan berdaya saing.

Melalui program tersebut, MAIWP memperuntukkan RM0.5 juta khusus bertujuan membantu usahawan di kalangan asnaf untuk jana pendapatan tambahan.

Besar harapan MAIWP, para peserta dapat mempraktikkan ilmu dan kemahiran yang dikongsi agar menjadi usahawan yang berjaya.

 Memacu Kegemilangan Ummah 
TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!